Hartopener

elke dag een hartopener, vergelijkbaar met een eye-opener

Over mij

Als een kind

Als ik mezelf beschrijf, zou ik zeggen: ik draag alle eigenschappen die kinderen hebben hoog in het vaandel: nieuwsgierig, open, oprecht, experimenterend, speels. En ook kwetsbaar en fijngevoelig.

In volwassen vorm zet ik deze eigenschappen in om de omgeving te observeren, dingen waar te nemen, te onderzoeken, erover te lezen en verbanden te leggen. Ook met mijn eigen leven. Zo leer ik mezelf iedere dag een beetje beter kennen, stapje voor stapje. Ik leef, ik groei en ik bloei. En zo blijf ik in beweging.

Beweging

Beweging loopt als een rode draad door mijn leven: als kind heb ik altijd gesport (turnen, tennissen, dansen). Later studeerde ik kinesitherapie en ergonomie omdat ik een beroep wilde waarbij ik mensen kon helpen, de verbinding tussen lichaam en geest mij enorm boeide en omdat ik tussen het leren en kennis opslorpen door nog veel sportvakken wilde.

Leven

In 2012 schrijf ik mij in als zelfstandige, eerst in bijberoep. Ondertussen in hoofdberoep. Sinds ik gekozen heb voor het leven als zelfstandige, heb ik het gevoel dat ik echt leef. Ik heb mijn leven in eigen hand genomen en maak er zelf iets van. Dat geeft mij een enorm gevoel van voldoening als ik iets bereikt heb. Het geeft ook een groot gevoel van vrijheid, omdat ik zelf bepaal waar ik ga en sta. Al wil ik zeker niet ontkennen dat het soms (te) spannend is.

Energie

Bewegen, in beweging zijn, ontdekken wie ik ben en waarom ik doe wat ik doe, geeft me energie. Letterlijk door te gaan wandelen, fietsen, dansen. En ook figuurlijk door niet bij de pakken te blijven zitten maar steeds vooruit te blijven gaan. Ook al ga ik soms het liefst in een hoekje zitten en mezelf heel zielig vinden.

Waar ik in het leven veel belang aan hecht, zijn rust, natuur, humor en een warme omgeving. Dit alles vanuit een stevige basis die ik heb met Mischa, mijn man, en onze twee kinderen die ons elk op hun eigen manier in beweging houden (letterlijk en figuurlijk) en doen groeien.